BURSA / OSMANGAZİ - Yusuf Köstem İlkokulu

Nis

Öğrencimiz ilimizde düzenlenen Bursa İlkbahar Okları Açık Hava İl Birinciliği 9-11 Yaş Bayan Klasik Yay 20 Metre de yarıştı.

Nis

Doyasıya Eğlence Kıyasıya Rekabet eTwinning projemizde kullanılacak proje logosunu belirlemek amacıyla gerçekleştirilen oylama öğrencilerimiz katıldı.

Nis

3/B sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri rahberliğinde gerçekleştirdikleri Doyasıya Eğlence Kıyasıya Rekabet eTwinning projesi ile akıl oyunlarını öğrenmeye devam edeiyor.

Nis

Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 53 kitap ve yaklaşık 500 videodan oluşan "Aile Eğitimi Kitap Seti’nin ilki olan "Zihin Yetersizliği Aile Eğitimi Kitap Seti"  https://orgm.meb.gov.tr/ , https://osmangaziram.meb.k12.tr/  ve EBA platformunda yayımlanmıştır.

Söz konusu çalışma; 9 yetersizlik türü (zihin yetersizliği, öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, dil ve konuşma bozukluğu, duygu ve davranış bozukluğu, çoklu yetersizlikler) ve ailelerle ortak çalışma alanlarını konu alan toplam 10 setten oluşmaktadır. Her bir kitap seti; 0-3 yaş, 4-6 yaş, birinci kademe/ilkokul, ikinci kademe/ortaokul, üçüncü kademe/ortaöğretim öğrencilerinin aileleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Aynı zamanda tüm grupları ilgilendiren konular, ortak set olan "Özel Eğitimde Ailelerle Çalışma Seti"nde toplanmıştır.

Hazırlanan set; eğitim sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulacak teorik bilgiler, etkililiği bilimsel olarak kanıtlanmış uygulama örnekleriyle harmanlanmıştır. Günümüz teknolojisi ve bilgi toplumu düşünülerek hazırlanan içerikler, kısa videolarla desteklenmiştir. Videolar işitme ve görme yetersizliği olan ailelerimiz için de erişilebilir formatta hazırlanmıştır. Bununla birlikte kitaplarımıza görsel betimleme metinleri de eklenerek özel eğitim alanında her ögesiyle erişilebilir bir eser ortaya koyulmuştur.

Nis

Öğrencilerimiz ile bu hafta gruplara ayrılıp hikayemizin bazı bölümlerini seçip değiştirme etkinliği yaptık.

Nis

4D Sınıfı öğrencimiz Mert GÜRGEN Taekwondo Bursa İl Şampiyonasında İl 3.sü olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde uyguladığı Doyasıya Eğlence Kıyasıya Rekabet Projesi nisan ayı etkinlikleri kapsamında Pıxton web2 aracını kullandılar.

Nis

1-İ sınıfı öğrencileri "Sağlıklı Beslenme Eğitimi"ne katıldılar.

1-İ Sınıfı Yoga Dersinde

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin çalışmaları sergilendi. Okulumuzdaki tüm sınflarabbu konuda bilgi verildi. Etkinliği hazırlayan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz Tarafından velilerimize yönelik Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı semineri verildi.

Mrt

Ataturk Kültür Merkezi'nde Senfoni Orkestra'nın Eğitim konserine gittiler. Müzik aletlerini yakından tanıyarak mini bir konser dinlediler. Zeynep Aktaş ve Ömer Uzan adlı öğrencilerimiz senfoni orkestrası yöneterek  şeflik deneyimi yaşadılar.