Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin çalışmaları sergilendi. Okulumuzdaki tüm sınflarabbu konuda bilgi verildi. Etkinliği hazırlayan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz Tarafından velilerimize yönelik Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı semineri verildi.

Mrt

Ataturk Kültür Merkezi'nde Senfoni Orkestra'nın Eğitim konserine gittiler. Müzik aletlerini yakından tanıyarak mini bir konser dinlediler. Zeynep Aktaş ve Ömer Uzan adlı öğrencilerimiz senfoni orkestrası yöneterek  şeflik deneyimi yaşadılar.

Mrt

Öğrencilerimiz ortaklarımızla belirlediğimiz Kral'ın Yeni Kıyafetleri ve Keloğlan hikayelerini okuyup hikayelerle ilgili eğlenceli etkinlikler yaptılar.

Mrt

Öğrencilerimiz ortak okullarımızdaki öğrencilerimiz ile tanışıp birbirlerinin kültürlerini yakından tanıyabilme fırsatı buldular.

Mrt

Peek a Book eTwinning projemizde 1. hafta öğrencilerimiz ile eTwinning platformunu ve proje konumuzu konuştuk. Ardından öğrencilerimiz ortaklarımıza kendilerini tanıtmak için hazırlanan padlete kendilerine benzeyen avatarları oluştutup yüklediler. Devamında olumlu özelliklerini fark edip birbirleriyle paylaştılar ve en sevdikleri hikayelerin resimlerini çizdiler.

Mrt

Okulumuz, Letonya ile birlikte yürütülen Harmony Hearts- Nurturing Well-being eTwinning projesiyle öğrencilerimizin bütünsel refahını artırmayı hedefliyor. Bu proje, duygusal, fiziksel, ilişkisel, aidiyet ve sorumluluk konularına odaklanarak öğrencilerimizin iyi oluşunu desteklemeyi amaçlıyor.

Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen çeşitli etkinlikler aracılığıyla duygusal zekalarını geliştirmeyi, fiziksel sağlık ve alışkanlıklarını desteklemeyi, aidiyet ve sorumluluk duygularını pekiştirmeyi, ilişkilerini güçlendirmeyi ve kültürel anlayışlarını zenginleştirmeyi hedefliyoruz.

Şubat ayında başlayan etkinliklerimiz, Mayıs sonunda tamamlanacak. Bu süreçte öğrencilerimiz, interaktif ve ilgi çekici etkinlikler aracılığıyla kendi refahlarını ve çevrelerindeki kişilerinin refahını artırmak için önemli beceriler kazanacaklar.

Harmony Hearts- Nurturing Well-being eTwinning projesi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve projeye katılan öğrencilerimizin başarıları hakkında güncel bilgilere ulaşmak için okulumuzun web sitesini takip etmeye devam edebilirsiniz.

Mrt

Harezmi Eğitim Modeli'nde öğrencilerimizin belirlediği Hayatın İçinden Sorun'umuza çözümler bulmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz okul bahçesindeki oyun alanlarının güvenliğini artırmak ve yeni oyun alanları oluşturmak adına okul bahçemize oyun alanları çizdi, diğer öğrencilerimizin farkındalık kazanması için okul panosu hazırladı. Tüm bu çalışmaları yaparken ısınma etkinlikleri ile eğlendi.

Mrt

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedefliyor. Öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezi olan ve çevrim içi olarak resmi adresi olan www.esafetylabel.eu üzerinden ulaşılan eSafety Label modülü, okulların kendi çevrim içi güvenliğini değerlendirmeleri, iyileştirmeleri, güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlıyor. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün oluyor.

Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları ve eylemsel olarak çevrim içi ve çevrim dışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri "e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı" eSafety Label portalı gün geçtikçe daha fazla okulun sisteme dahil olması ile büyük bir hızla gelişiyor. Okulumuz  09.2025 tarihine kadar geçerli bronz etiketi kazanmıştır.

Mrt

3/B Sınıfı öğrencilerimiz 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kapsamında istiklal marşımızın 10 kıtasınıda ezberlediler.